ACTIEF ONTSPANNEN


HEERLIJK ZWEMMEN


Watervertier
 

De Combrailles telt vele meertjes waar heerlijk in gezwommen kan worden. Wij hebben het geluk dat wij er zelf ook drie op ons domein bezitten.

 

Etang Philippe

Dichtbij St. Gervais d'Auvergne, 2 min. rijden met de auto. Meer met een strandje, fitnessbaan, wandel- en vismogelijkheden.

Etang des Planches

Bij St. Christine, 5 min. rijden met de auto. Mooi meer met een strand, picknick-tafels, wandel- en vismogelijkheden en een speeltuintje.

Etang de Chancelade

Bij Charensat; 30 min rijden met de auto. Groot meer (132 ha!). Aanwezigheid van een snackbar/terras bij het meer.

Confolant

Op ca. 30 min. rijden met de auto naar het plaatsje Confolant vind je een groot meer wat eigenlijk geen meer is maar waar de rivier de Sioule heel breed is waardoor het net een meer lijkt. Een plek met volop watersportmogelijheden (ook huur surfplanken ed.). Heerlijk zwemmen, wandelen, vissen etc. Een meer met een mooi zandstrand en een afgezet zwemgedeelte. Het uitzicht op de beboste heuvels is prachtig!

De Sioule

Op ca.30 min. rijden met de auto richting Menat stroomt ook de prachtige rivier de Sioule. Bij het plaatsje Menat kan je opstappen voor een prachtige kanotocht (diverse afstanden en moeilijkheidsgraden mogelijk). Je wordt weer opgepikt met een busje en terug gebracht naar je auto. In de gorges de Sioule is er ook de mogelijkheid tot het beklimmen van steile bergwanden. Uiteraard zijn er verder genoeg plekjes langs deze rivier te vinden om heerlijk te picknicken, luieren, zwemmen, vissen, lezen etc.

Maar er zijn nog vele andere meertjes waaronder ook een paar hele grote die ook een bezoek meer dan waard zijn en al dan niet met wat meer recreatief vertier als kanoen, waterfietsen etc.

Klik hier voor een uitgebreide GoogleMap waarin van alles makkelijk te vinden is met extra info en foto’s!