ACTIEF ONTSPANNEN


ACTIEF ONTSPANNEN


Wandelen en fietsen

Toerfietsers, liefhebbers van racefiets, allround fiets of ATB. Maar ook voor de echte topsporters is hier een geschikt gebied te vinden om zich naar hartenlust uit te leven. Over vlakten en door dalen, via kloven en door het hoogland.

 

Om de hoek kronkelt de rivier de Sioule met haar Gorges. Deze schitterende kloof heeft een uitgesproken relief. De ruines van de burchten Chateau Rocher en Chouvigny bewaken de kloof al sinds de middeleeuwen. Een als moeilijk omschreven route kronkelt hier langs de rotsen en de rivier de Sioule. Kortom: een fantastisch gebied om te fietsen met de nodige pittige beklimmingen en afdalingen maar ook natuurlijke barrières en verrassingen Naast het fietsen is de Auvergne bij uitstek ook de streek voor fantastische wandelingen.

Onderweg kom je bijna niemand tegen en kun je genieten van heerlijke kronkel weggetjes en vaak verrassende vergezichten. Voor velen is een van de hoogtepunten toch wel het beklimmen (per fiets of ter voet) van de Puy-de Dome. Bovenop heb je rondom een onvergetelijk mooi uitzicht. Met een treintje kan je naar boven gebracht worden maar je kan ook zelf naar boven lopen en met het treintje weer naar beneden of andersom. Tevens zijn er verschillende routes die je kan lopen, zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden. Of voor de echte diehards naar boven en lopen en ook weer naar beneden. Goede schoenen is hierbij wel aan te bevelen.

Ook voor de wandelaars hebben wij een aantal routes klaar liggen.

 

St. Priest des Champs

Ca. 10 min. rijden met de auto. Een mooie wandeltocht naar de waterval op een sprookjes-achtige plek, waar je heerlijk kunt picknicken.

Laisle

Ca. 35 min. rijden met de auto. Daar vlakbij is een mooi rond vulkaanmeer genaamd Gour de Tazenat. Hier kun je om heen wandelen of erin zwemmen, van rotsen springen of gewoon op het strandje met een fles wijn en een baquette genieten van het mooie uitzicht en de rust.

 

Via de talloze bergpassen die de Auvergne rijk is, er is altijd wel een pad of een weggetje dat bij jouw niveau en wensen past. Er zijn talloze gemarkeerde en in gidsjes beschreven routes die je uitnodigen het gebied op een originele manier te ontdekken. Wij hebben een aantal routes voor je klaar liggen.