ONZE DROOM


1995

In 1995 werden wij, Basten en Christine, te midden van de alles overweldigende natuur in Nieuw Zeeland, verliefd op elkaar. Samen op wereldreis fantaseerden we over ons eigen klein toeristische bedrijf op een mooie plek in de natuur. Ons hoofd was uit, ons hart stond aan. Dit ging toen als vanzelf, daar dachten we verder niet over na. Terug in Nederland bouwden we samen een leven op, met een fijn huis, drie heerlijke kinderen en warme familie en vrienden om de hoek.

2013

In 2013, na vier jaar wikken & wegen, plussen & minnen, ging het roer om. Onze droom om een bijzondere plek te delen met gasten, werd werkelijkheid. Weg van de hectiek, de sociale (werk)druk en het grote consumeren. Terug naar de basis; hoofd uit en hart aan. Dat is wat we 't liefst wilden.

Het werd deze prachtige, krachtige plek in het hart van Frankrijk, de verrassende Auvergne!

Samen met onze kinderen Pepijn, Sterre en Rhodee volgden we onze droom om een kleinschalig, kindvriendelijk vakantiedomein te runnen. We doen niets liever dan ons heerlijke domein te delen met jullie zodat ook jullie de Auvergne in je hart gaan sluiten.

 


Van toen naar nu

Toen we in de zomer van 2013 aankwamen verbleven we de eerste maanden in de caravan. Zo konden we eerst ons woonhuis een beetje op orde krijgen voor de winter. Met als prioriteit de slaapkamers van de kinderen en van onszelf. 

Ons huis was enorm gedateerd en totaal niet geïsoleerd. Verbouwen kost veel tijd & geld dus al gauw moesten we overschakelen naar onze inkomstenbron. De verbouwing van de huisjes, caravan en de aanpak van ons terrein. Een mega, leuke klus 😉.

Ons eigen comfort; woonkamer, keuken en badkamer moesten dus een tijdje wachten maar ondertussen hebben we ook dat kunnen renoveren.

De foto's hieronder zijn een kleine impressie van hoe het eruit zag toen we in 2013 begonnen aan onze droom. 

De fosse septique installaties (afvoer van sanitair en keukens) van ons eigen huis, de huisjes en camping hebben we laten aanleggen. Alle andere verbouwingen hebben we in de afgelopen 10 jaar zelf gerealiseerd. Gelukkig hebben wij hier geregeld hulp bij gehad van familie en vrienden. We begonnen het eerste jaar met twee huisjes in de verhuur, het tweede jaar met 2 huisjes en de petit camping, het derde jaar met 3 huisjes en de petit camping. Daarna zijn we begonnen met de verbouwing van onze bedrijfskeuken en écurie (binnen eetgelegenheid).

Hiermee is één van de meest gestelde vragen: 'wat doen jullie in de winter?' voor een deel beantwoord 😉. Mocht je vragen hebben of zelf dromen over een stap zoals deze, mail ons gerust.

Verbouwing van de huisjes/gites & caravan

Bouw van de écurie en keuken

 Kapschuur / veranda

Bouw van het camping sanitair & 2e kapschuur